Työkalu tietosuoja-asetuksen täyttämiseen ja muita uudistuksia

Työkalu tietosuoja-asetuksen täyttämiseen ja muita uudistuksia

Kirjoittanut: Lars Remes Aihe: Ajankohtaista

LAWLY on elävä, jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella kehittyvä palvelu. Olemme nyt saaneet valmiiksi pinon uusia toivottuja ominaisuuksia, joista tietoa alla.

Hallinnoi omia vaatimuksia Lawlyssa

Lawlyssa on nyt mahdollista hallinnoida ja seurata omia vaatimuksia, kuten esimerkiksi omistajaohjauksen, päämiehen, strategisen ohjauksen tai vaikka eri standardeista tulevia vaatimuksia. Voit lisätä ja ylläpitää omia vaatimuslähteitä ja vaatimuksia Lawlyssa. Käyttöönoton helpottamiseksi voit tuoda vaatimukset suoraan excel-tiedostosta. Vaatimukset voit halutessasi osoittaa usealle eri toimipaikalle, esimerkiksi konserniohjauksen vaatimukset voivat olla samat kaikille toimipaikoille.

”Omat vaatimukset” toiminto on oma, erikseen hinnoiteltu ominaisuus, ja se voidaan liittää mihin tahansa olemassa olevaan sisältökokonaisuuteen. Tilaa toiminto käyttöösi Täältä.

Ota tietosuoja-asetus haltuun

Lawlysta löytyy myös henkilörekisterien rekisteri, jolla yrityksen henkilötietoja sisältäviä rekistereitä voidaan hallinnoida. Samalla syntyy dokumentaatiota tietosuojalainsäädännön noudattamisen osoittamiseksi; velvollisuus, joka koskee kaikkia yrityksiä, tulee uuden tietosuoja-asetuksen myötä 25.5.2018 alkaen. Valmiiden valikkojen avulla luot helposti ja nopeasti selosteen kaikista yrityksen henkilörekistereistä ja saat kokonaiskuvan yrityksessäsi käsiteltävistä henkilötiedoista. Työkalu nostaa esille erityisiä toimenpiteitä vaativat tietoryhmät ja käsittelytoimet, kuten esimerkiksi arkaluontoisten tietojen käsittelyn sekä ulkoistukset, ja turvaa näin tietojen käsittelyn oikeellisuutta. Lopuksi voit luoda automaattisesti voimassaolevan lainsäädännön mukaisen rekisteriselosteen kaikista yrityksen henkilörekistereistä. Rekisteri tekee henkilörekisterien kartoituksesta ja ylläpitämisestä selkeää ja yksinkertaista.

Henkilörekisterien rekisteri on osa ICT- ja tietosuojalainsäädännön sisältöpakettia.

Kaipaatko yleistietoa vaatimuksista? Vaatimustietokanta tulee apuun

Vaatimustietokannassa pääset selaamaan kaikkia Lawlyssa olevia vaatimuksia. Tietokanta on oiva työkalu esimerkiksi konsulteille, auditoijille ja opettajille.

Vaatimustietokanta on oma, erikseen hinnoiteltu toiminto, ja se voidaan liittää mihin tahansa olemassa olevaan sisältökokonaisuuteen. Tilaa palvelu Täältä.

Eikä tässä vielä kaikki

Muitakin pienempiä uudistuksia olemme tehneet:

  • ”Omat liitteet” näkymässä voit tarkastella kaikkia vaatimuksiin lisättyjä tilikohtaisia liitteitä
  • Vaatimusrekisteriä voi nyt suodattaa vaatimuslähteen tilan perusteella, eli voit nyt myös tarkastella kumottuja säädöksiä ja ottaa tarvittaessa tiedot talteen
  • Lisäksi on tehty bugikorjauksia ja pieniä käytettävyysparannuksia

ps. Miten artikkelin kuva liittyy asiaan? Siten, että kuvan ottanut valokuvaaja Victor Barsokevitsch (1863-1933) oli Kuopiosta kuten Lawlykin on. Barsokevitch kuvasi 1800- ja 1900-luvun vaihteessa kuopiolaisia ja lähiseutuja.

Viimeisimmät artikkelit