Tekstiilihuollon on täytettävä tiukat laatuvaatimukset

Tekstiilihuollon on täytettävä tiukat laatuvaatimukset

Kirjoittanut: LAWLY Aihe: Referenssit

Sakupe Oy toimii tekstiilihuoltoalalla. Yrityksen toimintaa ohjaa tiukka laadun- ja ympäristöhallintajärjestelmä, sillä päivittäin käsiteltävien tekstiilien määrä lasketaan kymmenissä tuhansissa kiloissa. Ympäristönsuojeluun ja energiatehokkuuteen liittyvät tavoitteet ovat itse asiassa osa yrityksen vuotuista liiketoimintasuunnitelmaa. Sakupe on sitoutunut kaikessa toiminnassaan täyttämään ympäristölainsäädännön tuomat vaatimukset. Työvaatteiden pesemisessä ja vuokraamisessa Sakupen on täytettävä lisäksi työsuojelulainsäädännön vaatimukset.

LAWLY hankittiin, koska ajantasainen lainsäädännön seuranta kävi yhä hankalammaksi.

– Aiemmin säädösmuutosten seuraaminen oli oman aktiivisuutemme ja säädöskokoelmavihkosten varassa, kertoo Sakupen toimitusjohtaja Antti Tervo.

Aluksi LAWLY hankittiin ympäristö- ja työsuojelulakien seurantaan. Nyt käytössä on koko kattaus. Esimerkiksi standardit, joiden tuomat vaatimukset määrittävät Sakupen toimintajärjestelmää ovat kätevästi hallittavissa Lawlyn Omat vaatimukset -palvelulla.

Tervon mukaan lainsäädännön seuranta ja vaatimusten täyttäminen sujuvat nyt tehokkaammin ja hallitummin.

– Lawlysta olemme saaneet helppokäyttöisen työkalun, jolla varmistamme, että vaatimukset täyttyvät päivittäisessä työssämme.

Sakupe pesee ja huoltaa päivittäin noin 30 000 kiloa ja vuosittain noin 7 miljoonaa kiloa tekstiilejä. Lisäksi yritys vuokraa työ- ja potilasvaatteita sekä liinavaatteita ja siivoustekstiilejä.

Ota sinäkin LAWLY koekäyttöön ilmaiseksi

Viimeisimmät artikkelit