LAWLY mahdollistaa jatkuvuuden

LAWLY mahdollistaa jatkuvuuden

Kirjoittanut: LAWLY Aihe: Referenssit

Virvoitusjuomatölkkejä valmistavassa Ball Beverage Packaging Mäntsälä Oy:ssa tarvittiin notkeaa ja nykyaikaista työkalua lakisääteisten vaatimusten seurantaan. Toimivimmaksi ratkaisuksi osoittautui LAWLY.

Vuoden 2014 syksyllä Ball Beverage Packaging Mäntsälä Oy:n työsuojelu- ja ympäristöpäälliköksi tullut Juha Hemmilä sai heti pestinsä alkajaisiksi eteensä suunnattoman ison Excel-taulukon, johon lakisääteiset vaatimukset oli kirjattu. Excelin kankeus sai Hemmilän lähestulkoon epätoivon partaalle.

– Edeltäjäni oli pystynyt hoitamaan vaatimusten seurannan menestyksekkäästi, mutta minun oli pakko nostaa kädet pystyyn ja alkaa etsiä jotain muuta keinoa.

Lawlyyn Hemmilä törmäsi “vahingossa”, mutta huomasi nopeasti, että palvelussa on potentiaalia erityisesti helppokäyttöisyytensä ansiosta.

– Otin Lawlyn ensin kokeiluun. Pohjakartoituskyselyn perusteella kävi nopeasti ilmi, että palvelussa on todella helppo rajata, mitä lainsäädännöllisiä vaatimuksia tarvitsee seurata.

Kokeilujakson jälkeen LAWLY otettiin käyttöön työsuojelu- ja ympäristölainsäädäntöjen seurantaan. Myöhemmin pakettiin lisättiin myös elintarvikelainsäädäntö sekä nähtävillä pidettävä lainsäädäntö. Hemmilä kiittää LAWLY-palvelun jatkuvaa, asiakaslähtöistä kehittämistä.

– LAWLY-palvelu parani entisestään toukokuun 2017 päivityksen jälkeen. Nyt palvelussa voi säädös kerrallaan katsoa, mitkä vaatimukset ovat kunnossa ja mitkä pitää vielä hoitaa. Vaatimukset myös päivittyvät palveluun automaattisesti ja värikoodit ilmoittavat, mitkä kohdat ovat erityisen tärkeitä. Näin isompiin muutoksiin on helppo reagoida ajoissa.

Hemmilän mukaan LAWLY on helpottanut sekä hänen omien työtehtäviensä hoitamista että yrityksen johtoryhmän työtä.

– Tietyt standardit ja vaatimukset voi vaivatta ohjata tietylle vastuuhenkilölle. LAWLY toimii portaalina, jota koko johtoryhmä voi käyttää. Palvelu mahdollistaa jatkuvuuden, kun vaatimusten seuranta ei kokonaisuutena ole vain yhden henkilön takana. Hyvin dokumentoitu ja helposti saatavilla oleva tieto takaa, että henkilövaihdosten myötä lainsäädännön seurantaa ei tarvitse aloittaa alusta.

Maailmanlaajuinen suuryritys Ball Corporation aloitti Suomessa toimintansa vuonna 2013. Mäntsälässä sijaitsevassa tehtaassaan Ball Beverage Packaging Mäntsälä Oy valmistaa suurimman osan Suomessa myytävistä virvoitusjuoma- ja oluttölkeistä.

Valitse vaatimusten hallintaan notkea ja nykyaikainen työkalu.

Ota LAWLY koekäyttöön ilmaiseksi.

Viimeisimmät artikkelit