Alle puoli vuotta tietosuoja-asetukseen – unettomia öitä tiedossa

Alle puoli vuotta tietosuoja-asetukseen – unettomia öitä tiedossa

Kirjoittanut: LAWLY Aihe: Ajankohtaista, Referenssit

EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee sovellettavaksi kaikissa jäsenmaissa 25.5.2018 alkaen. Pk-yritysten kohdalla asetuksen tuomiin vaatimuksiin alkaa olla kiire reagoida.

Toukokuussa 2018 sovellettavaksi tuleva EU:n yleinen tietosuoja-asetus asettaa suuria vaatimuksia yritysten toiminnalle ja tuo siihen mahdollisesti merkittäviäkin muutoksia. Kuopiolainen Varatoimari Oy tarjoaa pääpalvelunaan IT-tukea, jossa tietosuojalla on erittäin suuri merkitys. Varatoimarin asiakasyrityksissä tietosuoja-asetukseen on IT-asiantuntija Jarkko Salmisen mukaan suhtauduttu kahdella tavalla: asetuksen merkitys tiedostetaan ja siihen reagoidaan, tai vaatimusten velvoittavuus kielletään.

Miksi tietosuoja-asetus sitten on niin hankala omaksua? Salmisen mielestä pk-yrityksiä hämää asetuksen kapulakielisyys ja konkretian puute.

– Asetus tuo niin paljon uusia velvoitteita yrityksille, että kokonaisuudesta tulee sotkuinen hahmottaa. Asiasta pitää puhua selkeästi ja suomeksi, joku GDPR:stä puhuminen menee monella yli hilseen.

– Huomasimme, että asiakkaillamme on suuri tarve saada järkeä ja konkretiaa tietosuoja-asetuksen tuomien vaatimusten täyttämiseen. Lawlysta löysimme siihen sopivan työkalun, Salminen kertoo.

Eniten Lawlysta hyötyy kiireinen toimitusjohtaja

Nimensä mukaisesti Varatoimari on toimitusjohtajan oikea käsi ottaessaan vastuun IT-puolen toimivuudesta. Palvelun ulottaminen myös tietosuojaan on mahdollistanut kokonaisvaltaisemman palvelupaketin. Siksi Varatoimari on ryhtynyt Lawlyn jälleenmyyjäksi. Yritys luo asiakkaalleen alatilin ja hallinnoi sitä.

Lawly henkilörekisterien rekisteri tietosuoja-asetus GDPR referenssi Varatoimari

LAWLY-työkalun avulla tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttäminen on nopeaa ja yksinkertaista – palvelu ilmoittaa muutoksista välittömästi.

Salmisen mukaan Varatoimarin tyypillinen asiakas on toimitusjohtaja, joka pyrkii pitämään kontrollin itsellään, mutta aika ei vain tahdo siihen riittää. Lawlyn avulla EU:n tietosuoja-asetukseen liittyvät kysymykset on pystytty ratkaisemaan asiakkaiden puolesta.

– Voimme konkreettisesti näyttää tietosuoja-asetuksen tuomat vaatimukset ja osoittaa asiakkaalle, että meidän kauttamme he saavat tarvittavat tiedot ja muutosehdotukset. LAWLY helpottaa työtä suuresti, sillä palveluun tulee heti ilmoitus, kun jokin asetus muuttuu. Ja kun kyse on EU:n asetuksista, muutoksia tulee takuuvarmasti.

Tietosuoja-asetukselta ei pääse karkuun

Salmisen mielestä olisi ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, että tietosuoja-asetus koskettaa lähes kaikkia yrityksiä esimerkiksi työntekijöiden henkilörekisterin kautta. Kaikki eivät ole muutokseen vielä heränneet.

– Tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttäminen on tärkein homma, johon Lawlya kannattaa käyttää. Olen huomannut, että asiakkaamme kaipaavat kontaktia asiantuntijaan, joka kertoo reilusti ja suoraan, miten asiat ovat. Tässä LAWLY on äärimmäisen hyvä työkalu. Kysymysmuotoinen vaatimusten määrittely tekee tarvittavien toimenpiteiden kartoituksen helposti lähestyttäväksi.

Lawlyn tuomasta avusta huolimatta Salminen odottaa keväästä erittäin kiireistä. Selvitysten, raporttien ja ohjeistuksien kirjoittaminen tulee vaatimaan vielä monta unetonta yötä. Enemmän niitä on kuitenkin odotettavissa niille yritysjohtajille, jotka eivät reagoi tietosuoja-asetukseen ajoissa.

Vältä viime hetken paniikki ja unettomat yöt. Ota LAWLY käyttöön.

Viimeisimmät artikkelit